Kapumotor vezérlés 230V - MC50SC

230V-os kapumotor vezérlés digitális kijelzővel, úszókapuhoz és tolókapuhoz,  433,92 MHz-en működő beépített rádióvevővel, Memóriája 100 db távirányító  teljes nyitásra programozható  és további 100db távirányító gyalogos áthaladásra programozható, illetve MR17-es vevőegység beépítéssel további opcionálisan 500 távirányítóval bővíthető. A következő motorokat gyárilag ezzel a vezérléssel adjuk: BRAVO500, SLIDE800 és OL1500, OL200 típusú 230V-os Motorline kapumotorok

 

Funkciók

 • Automata vagy félautomata programozási mód
 • Lassítás szabolyáz nyitás és zárásnál, lassítási idő és sebesség beállítása
 • Motorerő és érzékenység szabályozás
 • Gyalogos bejáró funkció, 1-99mp közötti időzíthető visszazárással
 • 1 fotocella csatlakozási lehetőség
 • Biztonsági él csatlakoztatásánák lehetősége
 • Távirányítók távprogramozása közvetlen vezérlés hozzáférés nélkül, már meglévő távirányítóról
 • Stop gomb/ Nyomógomb használata (pl. portán kapcsolóval)
 • Holtember / Folyamatos emberi jelenlét funkció: aktiválása esetén csak a nyomógomb folyamatos nyomva tartásával üzemel a kapu
 • Lágyindítás: a vezérlés minden művelet kezdetén, az leső másodpercben fokozatosan növeli a motorerőt
 • Kerti világítás vezérlés funkció, tartós világítás kezelés 1-99mp között
 • Folyamatos vagy villogó fény kiválasztásának lehetősége
 • Áthaladás érzékelés 
 • Automatikus zárás funkció: ha a fotocellák személy vagy tárgy áthaladást észlelnek, a vezérlés 3mp elteltével megkezdi a zárási műveletet
 • Elektromos fék: lehetővé teszi az előrehaladás lassítását a kapu leállításakor vagy a mozgásirány megfordítására kiadott parancs esetén
 • Műveletszámláló: a vezérlés lehetővé teszi, hogy lehívjuk, hogy a vezérlés hány műveletet hajtott végre a beszerelése óta (1nyitás és 1zárás=egy művelet)
 • Társasház funkció: nyitás közben és szünetidő alatt nem fogad el parancsot a atávirányítótól, zárás közben pedig irányt vált.

Programozás

Az alábbiakban néhány egyszerűbb és általánosabb beállítást bemutatunk, mely nem helyettesíti a vezérlés használati útmutatójának tanulmányozását, mely minden egyéb beállítást/funkciót és biztonsági beállítást részletesen tartalmaz. Használati útmutató

Kapumotor vezérlés programozó gombok

1. A kapcsolási rajznak megfelelően kösse be az összes tartozékot (Használati utasítás,19. old.), ellenőrizze milyen motor csatlakozik/csatlakoztat a vezérléshez (3B old. DIP kapcsoló)

2. Győződjön meg róla, hogy a kapu mozgása megegyezik a kijelzőn láthatóval:Kapumotor vezérlés ábra

3. Ellenőrizze a végálláskapcsolók működését. Zárás alatt az FC LED, nyitás közben pedig az
FO LED nem világíthat.

4. Érdemes egy gyári beállítások vissza állítását elvégezni. „E” programozásban E8-as menürészben a 01-es állást kell választani és menü gombbal jóváhagyni. (15A old.)

5. Hajtson végre egy automatikus programozást, a P0 menüben. (6A old.)

6. Szükség esetén állítsa be a kapu lassítását, nyitásnál és zárásnál, a P1 menüben (6B old.) Menübe belépve dA és dF résznél meg tudja adni mp-ben a lassítás időtartamát.

7. Állítsa be a motor erejét és érzékenységét, a P2 menüben. (7 old.) A P2 menüben 3db almenüt találunk, a F0 (motorerő), a FS (érzékenység), Fd (lassítás érzékenysége). Almenükbe lépve minél nagyobb a szám, annál nagyobb az érzékenység vagy motorerő. Nagy motor erőt az F0-ás menüben 09-es értéknél kapunk. Kicsi érzékenységes, a FS/Fd-es menükben 00-ás értékkel kapunk.

8. Hajtsunk végre ismételten egy automatikus programozást, amit 5. pontban is tettünk.

9. Engedélyezze vagy tiltsa le a fotocellák használatát a P5 menüben. (9A old.) Amennyiben nem szerel fel fotocellát, úgy érdemes egy darab vezetékkel a fotocella bemeneteit rövidre zárni és a menüben letiltani. (fotocellák további beállítását kézikönyvben találja). Biztonsági szempontokból a fotocella használata erősen ajánlott!!

10. Engedélyezze vagy tiltsa le a biztonsági él használatát a P6 menüben. (9B old.) Amennyiben nem szerel fel biztonsági élet, úgy érdemes egy darab vezetékkel a biztonsági él bemeneteit rövidre zárni és a menüben letiltani.

11. Elektromos fék beállítása E programozási menüben érdemes beállítani, a hosszú/tartós működés érdekében (13B old.)

12. Összes távirányító törlése (bal alsó gomb 10mp nyomva tartásával tudjuk elvégezni, utána a dL felírat jelenik meg a kijelzőn.

13. Távirányító programozását a bal alsó gomb 3mp történő nyomásával tudjuk előhozni. A kijelzőn látható SU felírat a teljes nyitás, lefele haladva a SP gyalogosátjáró menüt találjuk. A menükbe belépni a bal alsó gomb ismételt megnyomásával tudunk (3mp), utána megjelenő szám (00,01,02) villogva jelenik meg akkor kell a távirányítón a programozni kívánt gombot megnyomni hosszan majd felengedni. Sikeres programozáskor a következő számra ugrik és tovább villoga vezérlő, ha már nem akarunk további távirányítót programozni, a bal oldali 2 gombot egyszerre megnyomjuk és kilépünk a programozási módból. (4B old.)

14. Ellenőrizze a kapu működését a távirányítóval vezérelve és tesztelje a fent beállított funkciókat. Hiba üzenet esetén a kézikönyv 16 oldalán talál jelmagyarázatot.)

FIGYELEM!! A fentiekben néhány egyszerű és általánosabb beállítást mutattunk be, mely nem helyettesíti a vezérlés használati útmutatójának tanulmányozását, mely minden egyéb beállítást/funkciót részletesen tartalmaz. A teljes telepítést és üzembe helyezést bízza szakemberre. Letölthető: Használati útmutató

PARAMÉTEREK

Áramellátás: 230Vac, 50-60Hz
Villogó lámpa kimenet:

230Vac, 50Hz, max100W

RGB villogó lámpa kimenet 24Vdc, max100mA
Motor kimenet: 230Vac, 50-60 Hz, max.1000W
Segédberendezések kimenete: 24Vdc, max 8W.
Biztonsági eszközök és BT táv: 24Vdc
Működési hőmérséklet tartomány: -25°C és  +55°C között
Beépített rádióvevő: 433,92MHz
Opcionális távirányítók: 12bit vagy ugrókódos
Max memória kapacitás: 100 (teljes nyitás) + 100(gyalogos nyitás) + bővíthető külső vevő opcionálisan
Vezérlés méretei: 105x130mm

Kód

Termék

Elérhetőség

ÁFA

Bruttó ár

69
Motorline MC50SC tolókapunyitó vezérlés panel, 230V
Azonnal
27%
31.810 Ft0 Ft
Kosárba

Kapcsolódó termékek


Még nem regisztrált?  Regisztráció
Bejelentkezés
OK
A weboldalon feltüntetett árak az ÁFA-t tartalmazzák.